Pogoda

Dodaj lokalizację
Aktualna temp.: 4°C 6°C 3°C Pochmurno
zwiń

Informacje

  • Pastelowy i przepyszny chłodnik z awokado

    03-06-2015 14:22

    Przepis z magazynu "Teraz kuchnia"

    Pyszny chłodnik według przepisy Beaty Śniechowskiej

    TVN Meteo Active

    W najnowszym odcinku "Teraz kuchnia" Beata Śniechowska proponuje lekki i pyszny, pastelowy chłodnik z awokado. Jest prosty i szybki do przygotowania. Zobacz, jakich składników potrzebujesz i przyrządź go w swojej kuchni!

    TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?

    SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW

    Do przygotowania pastelowego chłodnika z awokado Beaty Śniechowskiej potrzebujesz:

    - awokado (pół lub całą sztukę),
    - 2-3 ogórki gruntowe,
    - 1 ząbek czosnku,
    - 1/3 papryczki chili,
    - 100 ml bulionu warzywnego,
    - 100 ml maślanki,
    - sok z limonki,
    - kurkumę,
    - pieprz,
    - sól morską.

    Jak to zrobić?

    Aby przygotować chłodnik o bajecznym, pastelowym kolorze musisz kolejno: obrać awokado ze skórki, pozbyć się pestki i pokroić w kawałki. W kawałki pokrój także ogórka, nie pozbawiając go jednak skórki, w której kryje się całe bogactwo witamin i cennych składników odżywczych. Wszystkie wymienione składniki umieść w wysokim naczyniu i zblenduj lub po prostu wrzuć do miksera.

    Smacznego!

Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia?

Zostań Reporterem 24 - wyślij nam swój materiał przez Kontakt24 lub kontakt24@tvn.pl!

Blogi

Arleta Unton-Pyziołek

alt

Cieszymy się ciepłem, słońcem, temperatura w ostatnich dniach wzrosła do 16 stop...

Tomasz Wasilewski

alt

Nietypowo wysoka jak na luty temperatura utrzyma się jeszcze przez kilka dni, a ...

Wojciech Raczyński

alt

Polska jest pod wpływem wyżu Dorit znad Bałkanów...