Informacje
  • Zrób na lunch fit sajgonki

    12-01-2016 16:47 Przepis blogerki Karoliny Kociędy

    Przepis na fit sajgonki

    TVN Meteo Active

    Brak pomysłu na lunch? Prowadząca bloga belikewonderwoman.blogspot.com Karolina Kocięda ma ich mnóstwo i chętnie się nimi dzieli. Każda jej propozycja jest zdrowa, wartościowa i pyszna, tak jak fit sajgonki.

    TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?

    SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW

    Do przygotowania proponowanego przez uwielbiającą fitness architekt wnętrz Karolinę Kociędę potrzebujesz:

    - kolorowej papryki,
    - zielonego ogórka,
    - marchewki,
    - świeżej bazylii,
    - jarmużu,
    - czerwonej kapusty,
    - kiełków,
    - czosnku,
    - imbiru,
    - papieru ryżowego,
    - masła orzechowego,
    - sosu sojowego,
    - erytrolu (substancji słodzącej)
    - awokado,
    - limonki,
    - chili.

    Przygotowanie nie powinno Ci zająć więcej niż pół godziny. Zacznij od przygotowania farszu sajgonek, czyli umyj warzywa i pokrój w cieniutkie paseczki. Następnie wyłóż papier ryżowy, zmocz go odrobiną wody i ułóż na nim warzywa, zawijając boki tak, aby po zrolowaniu oba końce były zasłonięte papierem. Warzywa łącz wedle upodobania.

    Sos do maczania sajgonek przygotuj, blendując ze sobą masło orzechowe, starty imbir, wyciśnięty czosnek z sokiem z limonki, łyżeczką erytrolu i sosem sojowym oraz 1/3 szklanki wody. Powinien być dość gęsty.

    Smacznego!

Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia?

Zostań Reporterem 24 - wyślij nam swój materiał przez Kontakt24 lub kontakt24@tvn.pl!

Blogi

Tomasz Wasilewski

alt

Październikowe lato ma się świetnie i może utrzymać się jeszcze przez tydzień....

Wojciech Raczyński

alt

Polska jest na skraju niżu Rocco znad południowej Szwecji, tylko na północy kraj...

Arleta Unton-Pyziołek

alt

Pierwszego marca rozpoczęła się wiosna meteorologiczna. Przyszła nareszcie! Tera...