Informacje

  • Ta zupa podkręca metabolizm

    18-05-2015 08:45

    Gazpacho w wersji japońskiej

    Gazpacho po japońsku

    TVN Meteo Active

    Robi się coraz cieplej, dlatego - szczególnie po wyczerpującym treningu - będziemy potrzebowali orzeźwienia. Jako danie wychładzające, ale i odbudowujące nasze makro- i mikroskładniki po wysiłku, magazyn "M jak mężczyzna" poleca hiszpańską zupę gazpacho, ale w wersji japońskiej.

    TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?

    SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW

    Składniki potrzebne do przygotowania japońskiego gazpacho:

    - pomidory (mogą być z puszki - 500 ml);
    - 3-4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy
    - czosnek
    - sos sojowy
    - 6 łyżek ryżu, najlepiej brązowego
    - chilli

    Jak to zrobić?

    Do przygotowania gazpacho po japońsku potrzebujemy pomidorów - mogą być z puszki. 500 ml wystarczy na dwie porcje zupy. Łączymy je z olejem tłoczonym na zimno np. rzepakowym albo oliwą z oliwek. Wlewamy od 3 do 4 łyżek. Dalej dodajemy dwa ząbki czosnku. Natomiast zamiast soli używamy japońskiego sosu sojowego. Wlewamy dwie łyżeczki. Następnie kroimy i dodajemy paprykę. Całość miksujemy a na koniec dodajemy do 6 łyżek ugotowanego, najlepiej brązowego ryżu. Posypujemy płatkami chili przyspieszającymi metabolizm i słodzimy do smaku ksylitolem. Smacznego!

Podziel się:

Prognoza pogody na Facebooku:

Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia?

Zostań Reporterem 24 - wyślij nam swój materiał przez Kontakt24 lub kontakt24@tvn.pl!

Blogi

Arleta Unton-Pyziołek

alt

Po kapryśnym lecie i mokrej jesieni czeka nas zmienna i śnieżna zima. Brytyjczyc...

Tomasz Wasilewski

alt

Nad Bałtykiem przesuwa się niż, za którym do Polski wtargnie zimno....

Wojciech Raczyński

alt

Polska jest na skraju niżu Reinhard znad Morza Norweskiego....